top of page

Мистецька декада

Усі мистецтва, злившись разом! Красу та Істину несуть.

Добро, Чарівність, Мир і Правда

 Їх неодмінна вічна суть.

Однією з найважливіших сфер людського буття є мистецтво. Воно подарувало нам безліч прекрасних вічних творінь: витончену музику, величні шедеври архітектури, глибокодумні книги, вражаючі картини.

У мистецтві укладена велика сила, здатна не тільки піднести людину до верху блаженства, зробивши її кращою, а й скинути її, обернувши на порох.

Мистецтво робить світ людей більш прекрасним, живим і яскравим. Воно допомагає людині розкрити приховані природні таланти, показати свої вміння, висловити душевні переживання, або задовольнити свої естетичні потреби.

Мистецтво зцілює світ, грає на струнах людської душі, керує нами, налаштовує чи засмучує нас, допомагає нам не ставати роботами, а бути живими особистостями з почуттями та емоціями.

З метою ціннісного ставлення до мистецтва, інтелектуального та творчого розвитку ліцеїстів, підвищення інтересу учнів до предметів, виховання естетичних смаків і патріотичних почуттів з 11 по 22 грудня в Кам`янському ліцеї була проведена Мистецька декада.

Основними завданнями було:

 глибше познайомити учнів з багатогранністю мистецтва на прикладах кращих зразків світової та вітчизняної творчості;

 пробудити уяву та фантазію ліцеїстів;

 активізувати пізнавальний інтерес здобувачів освіти до мистецтва;

 реалізовувати на практиці основний принцип особистісно-орієнтованого підходу до навчання.

Низка заходів предметної декади була направлена на створення зв’язку між внутрішнім світом учня та його оточенням. Згідно плану проведення декади під керівництвом вчителів художньо-естетичного циклу та трудового навчання проведено відкриті уроки: «Казкові образи» (4-Д клас, вчитель Кирстюк І.П.), Бінарний урок – гра «З Алісою на чай» (6-А клас, вчителі Стрілак Н.П., Федорюк Н.В.), «Буковина – край, де варто жити!». (9-Б клас, вчитель Федорюк Н.В.), «Захист проєктів, картина у стилі Стрінг-арт» (6-Г клас, вчитель Воробець Т.Г.), майстер – класи: З виготовлення новорічної витинанки (6-Б клас, вчитель Косован І.В.), «Новорічний салат – прикраса святкового столу». (7-Б, 7-Д класи, вчитель Стрілак Н.П.), «Виготовлення новорічної листівки в техніці ізонитка» ( 5-Г клас, вчитель Кирилюк В.В.), Урок – квест «Незвичайна в нас програма, тема квесту – це реклама» (5-В клас, вчитель Стрілак Н.П.), Виготовлення сумки – шопера, практична робота (7-А клас, вчитель Стрілак Н.П.), Розважальна гра «Хто зверху?» (8-А клас, вчителі Воробець Т.Г., Стрілак Н.П.), демонстрація гри на музичних інструментах (учні музичної школи, вчитель Кирстюк І.П.)

З метою пробудження у дітей поваги до національної культурної спадщини, традицій українського народу учні 9 класів відвідали шкільний музей, відтворили «Дівочі гадання на Андрея», разом зі Святим Миколаєм привітали дітей з особливими потребами села (вчитель Федорюк Н.В.), лунали новорічні щедрування (вчитель Кирстюк І.П.).

З метою виховання патріотичного почуття, великої любові та шани до своєї Батьківщини, протягом всієї декади вчителі трудового навчання, разом з учнями 5-11 класів, виготовляли енергетичні батончики для військових, окопні свічки, розпалювачі, чайні пакетики, учні 6 класів створили новорічні листівки з побажаннями для захисників України (вчитель Косован І.В.).

З метою відкриття прихованого природного потенціалу, внутрішнього світу та потаємного почуття прекрасного, натхнення, уяви та фантазії ліцеїстів вчителями мистецтва та трудового навчання була організована та проведена виставка робіт учнів 5-11 класів під гаслом «Поринь у барвистий світ мистецтва».

Беручи участь у заходах, учні продемонстрували бажання пізнати невідомий світ мистецтва та технологій, отримали позитивні емоції та враження, співпрацювали з однолітками. Заплановані заходи пройшли вчасно та успішно, учні знайомились із новим для себе матеріалом, розвивали ораторські та творчі здібності, вчились сприймати, пізнавати цікаву інформацію та створювати новий мистецький продукт.

Німецький письменник, поет, культурний та політичний діяч Йоганнес-Роберт Бехер писав:

«Гарно жити – не просто звук порожній,

Лише той, хто у світі красу помножив

Працею, боротьбою, – той життя гарно прожив,

Воістину увінчаний красою!»



10 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Інформація для батьків

ШАНОВНІ БАТЬКИ! Реалізація права Вашої дитини на якісну освіту, безпечне і психологічно комфортне середовище, повагу, увагу й партнерську взаємодію з педагогами є головним завданням закладу освіти. Як

Зворотній зв'язок

Дякуємо, що заповнили форму.

unnamed (1).jpg
2e4b203e0b1718cc0231180849c435f9.jpg
2e4b203e0b1718cc0231180849c435f9.jpg
01.png

Служба порятунку дітей

зображення_viber_2021-05-27_10-03-11.jpg
Співпраця з службою ювенальної превенції

Ст.інспектор СЮП ЧРУП ГУНП в Чернівецькій області

Капітан поліції

Урсу Валентин Мірчович

Тел. моб.: 0990391426

зображення_viber_2021-04-14_10-08-47.jpg
bottom of page